Talent Tree

Talent Tree: het systeem achter de game
De Talent Tree is de backend: het systeem achter de game. Als organisatie kun je daarin inloggen met je eigen code. Afhankelijk van je licentie heb je een maand, drie maand of onbeperkt toegang tot je eigen digitale omgeving. Alleen je organisatie heeft inzicht in deze omgeving. Je kandidaten kunnen hier niet in.

Een digitale database van al je kandidaten
In Talent Tree heb je het overzicht over alle resultaten van je kandidaten. Op dit dashboard kun je zien wie je kandidaten zijn, en wie je een uitnodiging wilt toesturen om de game te spelen. In de Talent Tree komen ook de resultaten binnen zodra iemand het spel heeft gespeeld. Je kunt kandidaten selecteren en vergelijken op competenties en persoonlijkheid. Bovendien kun je cv’s toevoegen, zodat je een completer beeld hebt van de mensen die je ter beschikking hebt. Talent Tree is dus een soort database van al je kandidaten.

Creëer je eigen talent pool
In Talent Tree kun je verschillende lijsten aanmaken. Zo kun je bijvoorbeeld lijsten van verschillende sollicitatierondes maken, waarbij je bepaalde mensen in de lijst laat staan, of er juist uithaalt. Doordat je in één oogopslag ziet wat de kwaliteiten van je kandidaten zijn, en ze op bepaalde vaardigheden en karaktereigenschappen kunt vergelijken, heb je een fantastisch overzicht over je kandidaten. Zo creëer je je eigen talent pool.

Stel je ideale team samen
Wie met mensen werkt, weet hoe ingewikkeld het kan zijn om de juiste mensen bij elkaar te krijgen voor een team dat goed draait. Zo kan een extraverte doener een waardevolle aanvulling zijn op je team, maar als daar al drie andere aanpakkers met het hart op de tong zitten, kun je misschien beter kiezen voor een wat rustiger en beschouwender type. In Talent Tree zie je precies welke kandidaten je allemaal in je database hebt, en kun je op basis van hun competenties en persoonlijkheid het perfecte team samenstellen.