Over ons

Het creatieve brein achter Walnutt is Laura Wilpstra. Laura volgde de bachelor International Business Management Studies, de master Business Administration, Marketing en het Talent Lab Coach Programma en Talent Management Masterclasses aan Businessuniversiteit Nyenrode.

Bij het werving- en selectiebureau waar ze 3,5 jaar geleden werkte, kwam ze veel in aanraking met assessments op basis van vragenlijsten. Heel interessant. Maar er was één probleem: die vragenlijsten waren saai.

Tijdens haar studie had ze ooit een serious game gespeeld, wat ze geweldig vond. Zou het een idee zijn om die twee concepten – vragenlijsten en serious game – met elkaar te combineren? Ze ging op onderzoek uit om te kijken of er al assessments in de vorm van serious games bestonden, maar kwam erachter dat ze de eerste was die hieraan dacht.

Laura bleek een pionier te zijn.

Ze stapte op een aantal game developers af, maar die zagen het niet zitten: te ingewikkeld. Een game is namelijk vooral gebouwd om dingen goed of fout te doen, maar dat is natuurlijk niet waar het in een assessment game om zou moeten draaien. Om iets te meten in een game moet je er namelijk een algoritme achter bouwen. Geen eenvoudige klus.

Ze moest dus op zoek naar avontuurlijke game designers, die net als zij out of the box durfden te denken. Serious Gaming Company &ranj bleek de perfecte partner. Zij hadden ruime ervaring in het ontwikkelen en bouwen van serious games en durfden het avontuur met haar aan.

Via een assessmentbureau dat ooit vergelijkbare ambities had gehad kwam Laura bij assessmentpsycholoog Marco van Aarle terecht, die al 25 jaar toonaangevend is in de ontwikkeling van assessments. Zijn vragenlijsten werden als basis gebruikt voor de serious game.

Het team Laura, &ranj en Marco bleek een gouden combinatie.

Inmiddels werkt Laura met de Hanzehogeschool aan een vervolgtraject om de serious game eventueel uit te breiden naar andere games, of om meer persoonlijkheidskenmerken te kunnen meten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Het avontuur is nog maar net begonnen!